متاسفانه این روزها تولیدکنندگان سودجو با دست بردن در مواد تشکیل دهنده ظروف و پایین آوردن کیفیت آن تنها به فکر سود بیشتر بوده اند و مصرف کنندگان بی خبر از هر آنچه که در حال رخ دادن است به سلامتی خود و اعضای خانواده خود خدشه وارد میکنند.

به گزارش پیک دانشجو این روزها خرید اقلام آشپزخانه یکی از مهم ترین امور در امر خانه و خانه داری می باشد چرا که آشپز خانه قلب تپنده هر خانه است و وجود هر گونه اختلال در جای جای خانه و اعضای خانواده می تواند به نحوی ریشه در مشکلاتی که درآشپزخانه وجود دارد داشته باشد ،حال یکی از مهم ترین عواملی که می تواند ذهن هر خانه داری را به خود مشغول کند کیفیت ظروف مورد استفاده و ویژگی های مهم آن از قبیل سلامت ظروف و میزان تاثیرگزاری آن در طعم غذا می باشد و از سویی دیگر می توان گفت یکی از عمده ترین بیماری هایی که مردمان گیلان زمین با آن دست و پنجه نرم می کنند مشکلات گوارشی و معده است که قطعا انتخاب ظروف مناسب در طبخ غذا یکی از مهم ترین عوامل در رفع این مسئله می باشد.

در حقیقت نه در انتخاب اقلام آشپزخانه و بلکه در انتخاب هر کالایی در نظر گرفتن استاندارد های لازم مهم ترین فاکتوری است که باید در ذهن خریدار وجود داشته باشد اما متاسفانه این روزها تولیدکنندگان سودجو با دست بردن در مواد تشکیل دهنده ظروف و پایین آوردن کیفیت آن تنها به فکر سود بیشتر بوده اند و مصرف کنندگان بی خبر از هر آنچه که در حال رخ دادن است به سلامتی خود و اعضای خانواده خود خدشه وارد میکنند.

همانطور که در بالا گفته شد سلامت ظروف ارتباط مستقیمی با سلامت افراد خانواده دارد و به همین دلیل پیک دانشجو بر آن شده تا گزارش جامعی از انتخاب نوع ظروف در اختیار قرار دهد:

ظروف تفلون – در ابتدا به معرفی مشهور ترین و فراوان ترین نوع قابلمه ها یعنی قابلمه های تفلون می پردازیم،گرچه در ابتدا این نوع از ظروف به علت استفاده آسان،نچسب بودن و سهولت در پخت و پز از محبوبیت بالایی برخوردار بودند اما سرانجام با به وجود آمدن شایعه سرطان زا بودن آن افت شدیدی در بازار پیدا کردند،اما حقیقت ماجرا این است که طبخ مداوم غذا در این ظروف امری خطرناک است چرا که با کوچک ترین آسیب به این ظروف فلزات شیمیایی آن وارد بدن شده و خطرات فراوانی را در پی خواهد داشت،همچنین قابلمه‌های تفلون در مقایسه با قابلمه‌های استیل انتخاب‌ مطمئنی محسوب نمی‌شوند زیرا معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است به‌ویژه در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد. همچنین در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و کم‌خونی را به همراه می‌آورد.

 

ظروف رویی و مسی – اگر در خاطر داشته باشید ظروف رویی و مسی از قدیمی ترین ظروف موجود در بازار بودند که در سال های دور مورد استفاده قرار می گرفت اما در خصوص استفاده از این نوع ظرف ها دو نکته وجود دارند.نکته اول اینکه ظروف رویی موجود در بازار در حال حاضر از جنس روی نبوده و تماما آلمینیوم هستند که تنها به اسم ظروف رویی اکتفا می کنند که باید دانست ظروف آلمینیومی برای بدن بسیار خطر ناک و حتی می توان گفت خطرناک تر از ظروف آسیب دیده تفلون می باشند و نکته دوم مشکل عمده ظروف سنتی رویی، مسی و آهنی این است که مصرف مکرر خوراک در آنها خیلی راحت می‌تواند باعث مهاجرت املاح به داخل غذا شود که این میزان بالای املاح برای بدن انسان بسیار خطرناک است به‌خصوص برای خانم‌های باردار، کودکان و سالمندان. اگرچه روی یک ماده مغذی موردنیاز بدن است اما مصرف بیش از اندازه آن یا سایر فلزات ازجمله مس و آهن می‌تواند به عنوان یک ماده سمی مشکلاتی جدی برای ارگان‌های حیاتی بدن مثل کبد ایجاد کند. در نتیجه افرادی که برای طولانی‌مدت در این ظروف غذا طبخ می‌کنند در خطر مسمومیت با این املاح قرار دارند.

 

ظروف استیل – قابلمه‌های استیل از سلامت و کیفیت بسیار بالاتری نسبت به دیگر ظروف برخوردار هستند چراکه ظروف استیل زنگ نمی‌زنند و هیچ‌گونه واکنشی به مواد غذایی نمی‌دهند اما یک مشکل اساسی دارند و آن اینکه حرارت را مستقیم انتقال می‌دهند. یعنی وقتی یک قابلمه استیل روی حرارت قرار می‌گیرد، غذا سریع در آن می‌سوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل می‌کند که البته در نسل‌های جدید ظروف استیل برای اینکه این مشکل را حل کنند از ترکیبات آلومینیوم یا مس در جدار خارجی کف ظروف استفاده کرده‌اند تا مشکل انتقال حرارت حل شود.

 

ظروف سنگی – و اما در انتها بر آنیم تا سالم ترین و بهداشتی ترین نوع ظروف را به شما معرفی کنیم.ظروف سنگی از ناب ترین نوع ظروف هستند چرا که انسان از خاک است اگر ظرف از سنگ و خاک سفالی باشد سنخیت دارد و آرامش دهنده است همچنین طبق نظر پزشکان آزاد شدن املاح مفید موجود در این قابلمه‌های سنگی، به مرور زمان و بتدریج سبب تأمین مواد مورد نیاز بدن و خوش طعم شدن فوق‌العاده غذا می‌شود در حالیکه ظروف تفلون و آلمینیومی سبب بروز آلزایمر و پوکی استخوان می‌شوند و عامل ایجاد زخم معده، کولیت، خشکی دهان، یبوست و تغییر رنگ زبان می‌شوند.

استفاده از ظرف‌های سنگی سبب آزاد شدن آهن و مواد معدنی در بدن می‌شود که برای خون سازی، شادی و نشاط در بدن مورد نیاز است.همچنین می توان توصیه امام رضا(ع) که خود می تواند معتبر ترین سند برای سلامت بودن دیگ های سنگی باشد را نام برد .در این خصوص اباصلت هروی روایت می کند هنگامی که حضرت امام رضا علیه السلام به سناباد وارد شدند به کناره‌ی کوهی نزدیک سناباد که از سنگش دیگ و دیگچه‌‌های سنگی درست می‌کنند رسیدیم ، امام به تخته سنگی از کوه تکیه زدند و رو به آسمان فرمودند:

خداوندا! مردم را از این کوه سود برسان و غذاهایی را که مردم در دیگ ها و ظرف‌های سنگی این کوه می‌پزند برکت عطا فرما ،سپس دستور دادند دیگچه‌هایی از همان سنگ برایشان بیاورند و فرمود:غذای مرا در هیچ ظرفی نپزید مگر در همین ظرف‌های سنگی.(عیون أخبار الرضا (ع) – الشیخ الصدوق – ج ۱ – ص۱۴۷)

از آن پس، مردم توجه بیشتری به آن ظرف‌ها کردند و اثر برکت را از دعای امام در آنها دیدند. این کوه اکنون در داخل شهر مقدس مشهد قرار دارد و به نام “کوهسنگی” مشهور است. خداوند به برکت دعای امام به کوه، نظر خاصی کرد. چون امام خواستند که ازآن روز به بعد، غذایشان را فقط در دیگ هایی بپزند که از سنگ آن کوه ساخته شده باشد.

 

 

لینک کوتاه خبر: http://peykedaneshjoo.ir/?p=78482

این خبر را به اشتراک بگذارید :