در کلام رسول خدا (ص) کدو حلوایی عقل را زیاد می کند، این گیاه با داشتن غنی ترین ریزمغذی ها، مجهز به سلاح هایی موثر برای مقابله با بیماری ها است و به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید۳۰ درصد از بروز تمام انواع سرطان ها پیشگیری می کند.

به گزارش پیک دانشجو درست نمیدانیم از کجا شروع شد؟ چه حادثه ای موجب شد تا به انسان کم عقل صفت کدو را نسبت دهند! اما چیزی که واضح و مبرهن است خاصیت شگفت انگیز و اعجاب آور این گیاه در فصل سرماست.این خواص به حدی زیاد است که ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ در این خصوص می فرمایند: ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﺳﺘﻴﺪ ﭼﻴﺰﻯ ﺑﭙﺰﻳﺪ،ﺍﺯ ﻛﺪﻭ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻬﺮﻩ ﺑﺠﻮﻳﻴﺪ؛ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺩﻝِ ﺍﻧﺪﻭﻫﮕﻴﻦ ﺭﺍ ﺷﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. (ﺑﺤﺎﺭﺍﻟﺄﻧﻮﺍﺭ/ﺝ ۶۶/ﺹ ۲۲۵)

همچنین در جایی دیگر می فرمایند:ﻛﺪﻭ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ، ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﺴﺖ ﺩﺭﺧﺘﻰ ﺳﺒُﻚ ﺗﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﺮﺍﺩﺭﻡ ﻳﻮﻧﺲ ﻣﻰ ﺭﻭﻳﺎﻧْﺪ. ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻛﺴﻰ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺧﻮﺭﺷﻰ ﻣﻰ ﺳﺎﺯﺩ، ﺩﺭ ﺁﻥ ﻛﺪﻭﻯ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺮﻳﺰﺩ ؛ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺁﻥ ﻣﻐﺰ ﻭ ﻋﻘﻞ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺍﻓﺰﺍﻳﺪ. (دانشنامه احادیث پزشکی/ج۲/ص۴۲۶)

این گیاه به قدری خاصیت دارد که حتی قسمت پوسته و گل آن هم دور ریخته نمی شود. در حقیقت کدو حلوایی یک گیاه علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است ، گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است ، قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه ، پوست ، تخم میوه می باشد و گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار میدهند.

کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به طوری که در هر ۱۰۰ گرم از این گیاه تنها ۲۰ کالری وجود دارد.این گیاه یکی از نیروگاه های تولید ریزمغذی های حیات بخش در طبیعت است که با بیش از یکصد ماده مغذی و شفابخش بسته بندی شده و در عین حال برای حفظ زیبایی نیز بسیار مفید است.

این گیاه خوراکی حاوی اکسید های قدرتمند آنتی هیدروکسی است که یک اسید طبیعی در میوه است و سلول های مرده پوست را برطرف کرده و پوست را درخشان می کند. همچنین حاوی ویتامین A است که به تولید سلول های پوستی جدید و نرم تر و جوان تر شدن این بافت کمک می کند.

کدو حوایی با داشتن غنی ترین ریزمغذی ها، مجهز به سلاح هایی موثر برای مقابله با بیماری ها است.کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید۳۰ درصد از بروز تمام انواع سرطان ها پیشگیری می کند.علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای بتاکاروتن که در میوه ها و سبزی های نارنجی رنگ مثل هویج و کدو به وفور یافت می شود، از پوست در برابر تشعشعات ماوراء بنفش محافظت می کند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش می دهد.

به علاوه عصاره کدو حلوایی لایه محافظتی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی دیگر مثل آلودگی هوا، استرس و دود سیگار ایجاد می کند.تخمه های کدو حلوایی به دلیل این که منابع سرشار از عنصر روی و اسیدهای چرب امگا ـ ۳ هستند، مهارت و توان مغز را بالا برده و به شما کمک می کند بهتر و سریع تر فکر کنید، ذهن شما را تیزتر کرده و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوان های سالم می شود.

کدوتنبل،این خوردنی خوشمزه و پرخاصیت، مخصوص فصل های سرد سال است که به دلیل ویژگی های برجسته ای که در بالا ذکر شد انتخاب مناسبی برای تامین انرژی و کمک به سلامت بدن در فصل سرما است.در فصل زمستان می‌توان از کدوتنبل در طبخ غذاهای مختلف مانند سوپ و انواع نان‌ها و کیک‌ها استفاده کرد و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد چاره خوبی برای رفع یبوست است.از دیگر ویژگی های این گیاه که باید به ان توجه ویژه ای داشته باشیم می توانیم به این موارد اشاره کنیم:طبع کدو سرد و تر است،تخم کدو ضد کرم و مقوی است،کدو برای یرقان مفید است،خوردن زیاد این گیاه برای پیران و سردمزاجان خوب نیست،در خوردن کدو نباید زیاده روی کرد زیرا اشتها را کم و معده را ضعیف می کند،برای رفع عطش و بی خوابی مناسب است و بهترین روش برای خوردن کدو آب پز کردن آن است.

خوشبختانه تاکنون هیچ‌گونه سمیتی برای کدوحلوایی گزارش نشده است و تمام افراد در گروه‌های سنی و جنسی مختلف می‌توانند به‌صورت متعادل از این گیاه پرخاصیت استفاده کنند.برخی افراد عادت دارند کدوحلوایی پخته‌شده را با مقداری شهد شیرین که معمولاً ترکیبی از آب، شکر و گلاب یا هل است، مصرف کنند. به طور کلی، میزان شیرینی برخی از کدوحلوایی‌ها از انواع دیگرشان کمتر است و خوردن کدوهای کم‌شیرین هم چندان باب طبع مردم نیست. به همین دلیل هم افزودن کمی شهد شیرین به کدوحلوایی‌های کم‌شیرین، اشکالی ندارد.البته حواستان باشد که این شهدهای شیرین، حاوی کالری هستند و افراد مبتلا به اضافه‌وزن، چاقی، بیماران دیابتی و آن‌هایی که مشکلات متابولیک دارند باید در خوردن کدوحلوایی آغشته به شهد احتیاط کنند.در نهایت اینکه کدوحلوایی، دارای املاح، ویتامین‌ها، آب و فیبر است و از این رو مصرف آن در فصل‌هایی که به وفور در بازار وجود دارد، به تمام افراد توصیه می‌شود.

لینک کوتاه خبر: http://peykedaneshjoo.ir/?p=77309

این خبر را به اشتراک بگذارید :